Skip to main content

Începe Concursul Național Eco Provocarea, ediția 11, care se adresează elevilor și profesorilor (din școli generale și licee), precum și studenților, își propune să genereze impact de mediu, prin activități practice, dar și educaționale, prin ateliere dedicate educației de mediu, și oferă premii totale de 130.000 de lei.

Începând de acum, elevi, profesori din ciclul primar, gimnazial, liceu, precum și studenți se pot înscrie într-o cursă care va avea la finalul său, în iunie 2022, premii remarcabile și un impact de mediu semnificativ.

Sponsorii ediției sunt: IBM, Profi România, Goldman Sachs Gives, BRD Societe Generale European Business Services

Eco Ambasadorii (elevii, profesorii și studenții înscriși și activi în concurs) vor putea concura la mai multe categorii de activități practice, cu impact de mediu, adică cele de economie circulară (reciclare, igienizare, târguri de economie circulară) sau plantări, dar vor avea prilejul de a transmite către colegii lor (elevi, profesori sau studenți) materiale educaționale pe teme de mediu.

Premii

Premiile totale acordate de Viitor Plus, asociația care gestionează programul Eco Provocarea, vor recompensa cele mai bune echipe (formate dintr-un coordonator și min 4 elevi/studenți, max. 14 elevi/studenți) astfel:

  • Premiul juniorilor – în valoare de 20.000 de lei pentru primele două cele mai bune echipe formate în școli generale. Premiul va consta într-o excursie cu tematică de mediu, cu durata de 3 zile, de care vor beneficia două echipe câștigătoare, a câte 15 membri fiecare.
  • Premiul liceenilor – în valoare de 100.000 de lei pentru locurile I, II și III la fiecare dintre categoriile de concurs la care se vor înscrie concurenții din licee. Premiul include și 10.000 de lei, premiul ce se va acorda în bani celui mai bun liceu din concurs. 60 cei mai buni profesori și elevi din concurs vor primi un loc în Tabăra de Leadership pentru din vara anului 2022.
  • Premiul studenților – în valoare de 10.000 de lei pentru cei mai buni 10 studenți care vor realiza activități cu impact în zona de reciclare și educație de mediu. Premiul va consta în acces gratuit, pentru cei 10 câștigători, la unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică de la noi.

Elevii și profesorii interesați se vor putea înscrie în concurs după cum urmează:

  • Juniorii – școlile primare și gimnaziale vor concura la două categorii: economie circulară, (care include activități de reciclare, igienizare, târguri de economie circulară) și plantări. Detaliile legate de concurs, raportare și reguli de acordare a punctelor găsiți aici:

Regulament | Eco Provocarea

Coordonatorul își creează o echipă de min. 4 elevi și max. 14 și înscrie echipa în competiție urmând linkul următor:

Formular de Înscriere la Concursul Național Eco Provocarea JUNIORI Survey (surveymonkey.com)

  • Liceenii – elevii și profesorii din liceele din România vor concura la patru categorii: reciclare, igienizare, târguri de economie circulară și plantări. Detaliile legate de concurs, raportare și reguli de acordare a punctelor găsiți aici:

Regulament | Eco Provocarea

Coordonatorul își creează o echipă de min. 4 elevi și max. 14 și înscrie echipa în competiție urmând linkul următor:

Formular de Înscriere la Concursul Național Eco Provocarea – LICEENI Survey (surveymonkey.com)

  • Studenții – studenții din universități ori asociații studențești din România vor concura la categoria: reciclare. Detaliile legate de concurs, raportare și reguli de acordare a punctelor găsiți

Regulament | Eco Provocarea

Coordonatorul își creează o echipă de min. 4 colegi și max. 14 și înscrie echipa în competiție urmând linkul următor:

Formular de Înscriere Asociații Studențești la Concursul Național Eco Provocarea 2021-2022 Survey (surveymonkey.com)

Elevii, profesorii, studenții și voluntarii înscriși și activi în cadrul ediției vor primi adeverințe și diplome de participare.

Toți participanții la Concursul Național Eco Provocarea vor avea de câștigat datorită îmbunătățirii abilităților de a organiza evenimente, de a lucra și comunica în echipă și vor deveni mai conștienți și mai responsabili în legătură cu mediul înconjurător.