Skip to main content

Astăzi începe ediția a 4-a a Concursului Național ecOprovocarea! 

Începând de astăzi, 7 octombrie 2019, elevii și profesorii de liceu din toată țara se pot înscrie în Concursul Național ecOprovocarea, un proiect extrașcolar cu elemente de educație non-formală, implementat de Asociația ViitorPlus și derulat, în acest an școlar, cu sprijinul L`Oreal România.

Echipe formate din minim 4 elevi și un coordonator (elev sau profesor) se pot înscrie să organizeze acțiuni de protecție a mediului din cele 5 categorii de concurs: reciclare, plantare de arbori, igienizare, târguri de economie circulară și grădini multifuncționale. De asemenea, profesorii vor beneficia de resurse educaționale gratuite, în timp ce elevii din echipa de concurs și voluntarii lor vor putea lua parte la ateliere educaționale non-formale privind problemele actuale ale mediului și soluțiile pe care le pot implementa pentru diminuarea acestora.

Cum vă înscrieți?

Înscrierea în Concurs se face de către coordonatorul echipei, prin completarea formularului din acest link, după ce, în prealabil, a citit Regulamentul concursului.

Perioada de înscrieri este între 7 octombrie – 7 martie 2020 (1 ianuarie pentru categoria de grădini multifuncționale), însă, cu cât încep activitățile pentru protecția mediului mai repede, cu atât cresc șansele participanților de a acumula mai multe puncte în concurs și de a câștiga. Activitățile se vor încheia la data de 15 mai 2020. La scurt timp după aceea, vor fi desemnate echipele câștigătoare la fiecare categorie de concurs.

Premiile sunt în valoare totală de 25.000 de lei și constau în participarea la Tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea – o altfel de tabără, cu multă distracție, jocuri, drumeții, petreceri tematice și activități educaționale non-formale.

Toți participanții la Concursul Național ecOprovocarea vor avea de câștigat datorită îmbunătățirii abilităților de a organiza evenimente, de a lucra și comunica în echipă și vor deveni mai conștienți și mai responsabili în legătură cu mediul înconjurător.

 

Abia așteptăm să lucrăm cu voi,

Ecoambasadori vechi și noi,

Răspundeți ecOprovocării cu DA

Și împreună vom salva natura!