Skip to main content

În fiecare vară, eroii Concursului Eco Provocarea Liceeni (elevi, profesori, organizatori), așteaptă cu nerăbdare să scrie file de poveste în Tabăra de Leadership pentru Mediu Eco Provocarea.

Aceasta nu este doar o simplă tabără; este locul unde se formează legături puternice, deprindem sau aprofundăm grija și dragostea pentru natură, și, mai presus de toate, tinerii se pregătesc să devină liderii de mâine, cei care vor aduce schimbări pozitive în lume.

Fiecare dintre cei prezenți acolo – într-un loc magic numit Cheia, județul Prahova, participanți, mentori și organizatori, poartă în suflet amintirile create în aceste ediții. Au crescut împreună, au învățat unii de la ceilalți și au descoperit, generație după generație, ce înseamnă cu adevărat să fii un lider pentru mediu.

Astăzi, cu mândrie și satisfacție, încheiem Ediția a XIII-a a Proiectului Eco Provocarea, dar știm că acest final este doar un nou început.

La finalul lunii august, am pășit împreună într-o nouă aventură – Tabăra cu numărul 11! A fost momentul celor 44 de ecoambasadori și 11 profesori să se întâlnească, să facă schimb de experiențe și să își încărce bateriile pentru a porni din nou pe drumul către un viitor sustenabil.

Mă bucur foarte mult că am avut ocazia de a participa în Tabăra de Leadership pentru Mediu EcoProvocarea.

Aici am întâlnit oameni minunați, traineri și organizatori, care ne-au îndrumat pe noi, EcoAmbasadorii, să luăm parte la activități și joculețe creative, unice și interesante din care am avut foarte multe de învățat, atât despre protejarea naturii, cât și despre noi înșine.

După fiecare zi plină de surprize și energie, discutam la reflecție despre momentele frumoase din zi, și astfel reușeam să descoperim lucruri unice despre noi. Mi-au plăcut toate activitățile, de la cele în care am învățat să ne spunem punctul de vedere, să avem încredere în noi și să lucrăm în echipă, la drumeție sau focul de tabără, care au fost foarte distractive.

Aici am legat prietenii si am cunoscut colegi implicați cu care am lucrat în echipă.

Pentru mine această tabără a fost o experiență minunată, care mi-a dat motivație, fericire și amintiri frumoase.

Mădălina C, C. N.„Ion C. Brătianu” Pitești

„ Tabăra de la Cheia a devenit pentru mine mult mai mult decât o simplă experiență anuală – este o tradiție dragă și un proiect de suflet la care revin cu bucurie în fiecare an. Fiecare ediție îmi aduce noi lecții, prietenii de neuitat și momente prețioase, toate trăite în inima muntelui, în mijlocul naturii de la Cheia.

Această tabără nu doar că îmi hrănește pasiunea pentru ecologie, ci îmi insuflă și motivația necesară pentru a contribui în mod concret la protejarea mediului, oferindu-mi modele de bune practici. Activitățile diverse, coordonate de traineri profesioniști, sunt mereu o ocazie de a învăța și de a explora noi orizonturi.

Târgul liceelor, care deschide tabăra, aduce cu sine emoția descoperirii și bucuria împărtășirii tradițiilor și obiceiurilor din diverse colțuri ale țării. Gustăm cu nerăbdare din bunătățile aduse de colegi și petrecem momente plăcute împreună. Un alt aspect pe care l-am îndrăgit este „Prietenul secret”, o surpriză specială din fiecare seară care ne apropie și mai mult.

În fiecare an, aștept cu sufletul la gură să explorez cărțile atent selectate de organizatori pentru activitatea Biblioteca Vie, unde poveștile invitaților îmi deschid noi perspective și orizonturi.

Drumeția pe Muntele Roșu este un parcurs inițiatic, o călătorie de descoperire și cunoaștere, atât pentru elevii cât și pentru profesorii participanți la tabără. Iar focul de tabără din ultima seară, cu Tibi la chitară, este punctul culminant, un moment magic care încununează toate experiențele trăite.

……….

Momentele în care descopăr bilețelele de zahăr, ascunse în pliculețe la plecare, mă emoționează profund de fiecare dată, reamintindu-mi de legăturile speciale formate aici. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care Tabăra Eco Provocarea este atât de specială pentru mine, un loc unde mă întorc cu drag an de an, de mai bine de șase ani.”

Angela GaborLiceul Teoretic Carei