Skip to main content

Elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Titulescu” din Medgidia, împreună cu profesorul coordonator Jenica Sava, aflată pentru al treilea an în concurs, s-au clasat pe locul III în competiția din anul școlar trecut și continuă activitățile de reciclare și anul acesta.

Au colectat și au trimis spre reciclare fier, hârtie și carton (într-un parteneriat cu Vrancart) precum și DEEE (într-un parteneriat cu Baterel), dar au rezolvat și fișele de lucru cu tema „Natură, hai să ne cunoaștem!”, din Modulul 6 de resurse educaționale aflate pe site-ul nostru, aici.

Rezervația Biosferei-Delta Dunării

Copiii au ales Rezervația Biosferei-Delta Dunării și au vorbit despre câteva specii protejate de lege, pentru a trage un semnal de alarmă în atenția celor care nu au grijă de ele.

În plus, elevii au luat parte la „jocul indiciilor”, un joc de rol și perspicacitate, în care coordonatorul oferă câteva indicii, notate pe cartonașe, iar liceenii sunt provocați să le identifice.

„Ecoambasadorii noștri sunt numai fete, bătăioase, luptătoare, elevele din clasa unde sunt eu dirigintă. Ne-am organizat foarte repede, ele vin cu idei foarte bune, fie că avem de făcut un filmuleț sau de creat un joc, Deșeurometru, de exemplu.

Noi suntem un liceu tehnologic, dar asta nu ne-a împiedicat niciodată să ne implicăm în proiecte naționale, să provocăm copiii să dea ce e mai bun în ei. Iar această provocare a funcționat întotdeuna.”, povestește Jenica Sava, profesoară de geografie în cadrul liceului din Medgidia și coordonatoarea echipei de ecOambasadori.

Organizarea cursurilor în online nu descurajează grupul de reciclatori constănțeni

Noile rigori recomandate de DSP și organizarea cursurilor în online nu descurajează grupul de reciclatori constănțeni, dimpotrivă: „Anul trecut ne-am clasat pe locul III și ar fi trebuit să ajungem în tabără. Nu s-a întâmplat asta, dar noi nu am renunțat. Am început deja să colectăm și am predat de două ori maculatură. Aveam niște pachete strânse deja din vară, iar în octombrie ne-am grăbit să o predăm fiindcă nu știam ce urmează să se întâmple.

Proiectul copiilor constănțeni a fost remarcat și de presa locală, care a scris depsre performanțele lor, precum și despre motivația de a se implica într-un concurs național de mediu: „ întotdeauna am avut respect pentru mediul înconjurător și dacă am văzut un elev care a aruncat o hârtie la întâmplare, l-am atenționat că nu este bine pentru sănătatea noastră și a planetei. Dacă nu respectăm natura, așa cum am primit-o de la strămoșii noștri, generațiile viitoare nu se vor mai bucura nici măcar de ce am primit noi.

Majoritatea copiilor care sunt acum în proiect reușesc să se implice din același motiv, fiindcă vor un mediu curat și vedem cu toții ce s-a întâmplat din pricina nerespectării normelor de igienă ori principiilor naturii. ”, rezumă Jenica Sava, profesoara de geografie care se află a a treia participare în Concursul Național EcOprovocarea.

Poți deveni și tu coordonatorul unei echipe de ecOambasadori și povesti oamenilor despre credințele tale legate de mediu și de protejarea naturii!

Citește regulamentul concursului aici, alege o cateogorie în care să activezi, înscrie-te aici și hai în competiție!